Profile

Join date: Aug 10, 2022

About
0 Like Received
0 Comment Received
0 Best Answer

Hoe vervang ik een patroon op een keukenkraan?Om een ​​patroon op een keukenkraan te vervangen, verwijdert u eerst de borgclip. Deze messing clip houdt de cartridge op zijn plaats en omringt de twee plastic lipjes op het lichaam van de kraan. Gebruik een kleine platte schroevendraaier, een verstelbare tang of een waterpomptang om de borgclip te verwijderen. Zodra de borgclip is verwijderd, tilt u de cartridge uit de kraan. Als de kraan een ontwerp met twee hendels heeft, verwijdert u de patroon met een waterpomptang.


Duw de clip terug op zijn plaats


Als de borgclip niet aan het kraanlichaam is bevestigd, verwijdert u deze. Sommige kranen hebben meer dan één borgclip, dus zorg ervoor dat je een tang hebt om hem op zijn plaats te houden. Nadat de borgclip is verwijderd, plaatst u de cartridge terug in de cartridgesleuf. Zorg ervoor dat de borgclip volledig op zijn plaats zit door de lipjes van de nieuwe cartridge te draaien. Een wit plastic gereedschap kan u helpen de lipjes te draaien en de clip weer op zijn plaats te duwen.Met een paar simpele stappen vervang je het patroon van een keukenkraan. De cartridges zijn doorgaans geschikt voor 10 jaar of langer. Afhankelijk van het type kunnen ze tientallen jaren meegaan. Als u deze instructies zorgvuldig opvolgt, zou u binnen enkele minuten een nieuwe cartridge moeten kunnen installeren. Behalve dat u tijd bespaart, bespaart u ook geld en onnodige rompslomp. U kunt zelfs geld besparen door een bundel van twee cartridges te kopen. Je krijgt gratis verzending voor deze producten en je kunt ze allebei tegelijk vervangen.


Installeer de nieuwe cartridge


Afhankelijk van het model van uw kraan, kan de procedure voor het vervangen van het patroon van een keukenkraan enigszins verschillen van model tot model. Voordat u de patroon vervangt, moet u het water in de kraan dichtdraaien en ervoor zorgen dat de kleppen gesloten zijn. Verwijder de hendel van de steel van de klep en vervang de oude patroon door een nieuwe. Zorg er bij het installeren van de nieuwe cartridge voor dat de borgclip en de plastic moer goed zijn uitgelijnd.


Raadpleeg de handleiding


Om een ​​nieuwe cartridge in een nivito te installeren, moet u eerst de oude verwijderen. De meeste keukenkranen gebruiken een enkele cartridge, schijf of kogelkraan om de waterstroom te regelen. De binnenste kleppen van de kraan zijn meestal gescheiden door een ring en draaien dienovereenkomstig. Bovendien hebben sommige patroonkranen complexere kleppen dan andere, dus het is het beste om eerst de handleiding te raadplegen voordat u probeert te vervangen.Test de kraan


Zodra u toegang hebt tot de cartridge, is het tijd om de hendel opnieuw te installeren. Zorg ervoor dat u de hendel naar de gootsteen gericht houdt. De handgreepring zal over de borgmoer haken. Schuif vervolgens de handgreepbehuizing terug op de kraan. Nadat de hendel is verwijderd, kunt u de hendel opnieuw installeren door deze weer vast te schroeven met een inbussleutel. U kunt de beluchter ook reinigen. Indien nodig kunt u het water aanzetten en de kraan testen om er zeker van te zijn dat de nieuwe cartridge correct werkt.